Interpret plus 3

Oberts a la ciutat
L'Intèrpret comparteix
amb la ciutat els seus
espectacles.
 
Interpret plus 4

Col·laborem amb les 
entitats de la ciutat i
de Catalunya.
 

L'Intèrpret+

Des dels seus inicis, L’Intèrpret sempre ha volgut que la seua tasca educativa no es quedés només dins l’aula. És per això que organitzem tot un ventall d’activitats relacionades amb la música i el teatre. Algunes formen part de la programació interna del centre, però moltes altres són obertes al públic en general. I és que mitjançant aquestes activitats, L’Intèrpret vol ser una entitat cultural activa a la ciutat i el país.

Per això, les nostres obres, concerts, espectacles, sovint formen part de la programació cultural de Lleida i, sempre que podem, sumem sinèrgies amb altres entitats i associacions per tal de contribuir a l’enriquiment cultural dels nostres conciutadans.Audicions

Sempre hem cregut en el valor didàctic de les audicions en públic.
Així, L’Intèrpret organitza audicions trimestrals en què hi participa tot l’alumnat que toca un instrument. Aquestes audicions són d’assistència obligatòria i amb uns objectius educatius concrets:
• Tocar davant del públic. - Adquirir l’hàbit d’escoltar als concerts o d’ésser escoltat.
• Ésser crític davant de les seves execucions musicals.
• L’avaluació.
 
Durant el primer i el segon trimestre, organitzem les audicions de manera interna a les nostres instal·lacions.
A final del curs, però, fem audicions individuals i col·lectives obertes als pares i al públic en general, en espais com l’Auditori Enric Granados, el Teatre de L’Escorxador o el Cafè de L’Escorxador.
Totes les audicions que organitzem queden enregistrades i romanen a l’abast dels interessats com a material didàctic i de consulta.
 
 Petita mostra de les audicions del curs 2012/2013
  • Alumnes de P4 i P5
  • Audicions trimestrals
  • Resum de l'Audició de Final de Curs
 

Intercanvis

L’Intèrpret organitza intercanvis amb altres escoles amb l’objectiu de compartir experiències i conèixer altres realitats musicals i artístiques. 

 
Hem fet intercanvis amb les escoles de música d’Agramunt, Mollerussa, Creu Alta (Sabadell), Otmmar Geser (Weimar, Alemanya) o l'escola de música de La Laguna (Tenerife). 

Una activitat que implica l’alumnat, però també les seues famílies i la resta de la comunitat educativa.
 

Concerts de final de curs

El concert de Final de Curs és una de les activitats destacades de L’Intèrpret.
Hi participa tot l’alumnat de música del centre. Des dels més menuts, fins als joves, pugen a l’escenari per interpretar algunes de les peces que han treballat durant el curs.
 
Tradicionalment, aquest escenari ha estat l’Auditori Enric Granados. El concert es tanca amb una gran actuació en què participen els alumnes, des d’elemental fins a conservatori, que conformen l’orquestra simfònica, la Big Band i el cor.
 
Els dies previs, però, fem audicions individuals al Teatre de L'Escorxador, en què cada alumnes té l’oportunitat d’ensenyar, des de l’escenari, el que ha après durant el curs.
 
Els combos de música moderna, formats per joves i adults, també tenen el seu dia, amb un concert en què actuen les diverses bandes al Cafè de L'Escorxador.
{vimeo}74653741|500|281{/vimeo} 

Sortides musicals

Des dels seus inicis, L’Intèrpret ha donat gran importància didàctica a les sortides a concerts, musicals, obres de teatre o visites a museus i altres espais culturals, com un complement ideal per garantir la formació integral l’alumnat.
 
Així doncs, programem i organitzem cada curs acadèmic dos tipus de sortides:
• Sortides a concerts, audicions, obres de teatre en diferents espais de la ciutat, com l’Auditori Enric Granados, la Universitat de Lleida, La Llotja etc. Aquestes sortides són organitzades pels diferents departaments didàctics i van dirigides, sobretot, a l’alumnat, i la família de l’alumnat, d’aquests departaments. 
• Excursions i visites guiades a espais culturals com el Palau de la Música, L’Auditori de Barcelona, el Teatre Nacional, al Barcelona Teatre Musical, El Museu i Auditori Pau Casals de El Vendrell, etc. Aquestes sortides s’organitzen de manera més global, per a tot l’alumnat i les seues famílies.

Escola de música autoritzada i centre autoritzat de grau professional pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat .