Vaig a l-interpret

Vaig a L’Intèrpret
Vine a viure la música,
la nostra pedagogia.
 
 
 

Aprendre des de petit

Aprendre des de
ben petit
Tots els infants naixen
amb una música sota
la pell.
 

Tots els nivells

Tots els nivells
Som la primera
escola privada de
Lleida autoritzada
per la Generalitat
 

Totes les musiques

Totes les músiques
De Bach a Ellington,
de Mozart a Lennon,
del jazz al hip hop, de
l’ètnica a la tradicional
 

Mai es tard

Mai és tard per començar
Tan se val l’edat que
tinguis i els estudis de
música que has cursat
 

L'escola de música

escola 2

L’escola de música L’Intèrpret va néixer el 1997.
 
Va ser fundada per l’Alfons Pérez i la Mireia Ramos i era la primera escola privada autoritzada per la Generalitat a Lleida.
Des de la seua creació té clar l’objectiu d’ensenyar música com no s’havia fet mai a Lleida, amb rigor professional i amb innovació pedagògica.
Per fer-ho possible, compta amb els millors professionals, formats adequadament per impartir ensenyaments musicals.
D’altra banda, les instal·lacions compleixen estrictament tot els requisits establerts per garantir les condicions educatives, de seguretat i mediambientals.
Així, l’Escola de Música disposa de 29 aules, convenientment insonoritzades, per impartir les classes grupals i d’instrument.
Al centre també disposem d’una mediateca, amb més de 5000 Cd i dvd, llibres i partitures. Un espai, a més, que serveix de punt de trobada dels estudiants i que els permet, per exemple, fer els deures, abans o després de les classes de música.
L’Intèrpret també posa al servei del seu alumnat una aula d’informàtica, equipada amb la darrera tecnologia.
L'Ellington, amb capacitat per a 100 persones, permet que les formacions orquestrals puguin dur a terme els seus assajos en condicions òptimes.
 
En total, més de 700 metres quadrats d’instal·lacions fruit de l’ampliació que va fer L’Intèrpret el 2010.

Com ensenyem

Viure la música.Com ensenyem 1
Aquest és l’objectiu pedagògic de L’Intèrpret. Volem que el nostre alumnat aprengui música, el llenguatge musical, a tocar un instrument. Però també a escoltar la música, a entendre els valors que pot transmetre, a apreciar l’art en totes les seues manifestacions.
Volem donar, doncs, al nostre alumnat una formació integral com a músics.
Aprendre música requereix esforç, disciplina i estudi. Però aprendre música també ha de ser gaudi i alegria. Per això volem que el nostre alumnat, sobretot, s’ho passi bé i entengui que la música és un mitjà per esdevenir millor persona.

Les nostres eines didàctiques cerquen atendre les necessitats individuals de cada alumne i s’adapten als seus progressos i els engresca a millorar. La música és, també, un acte comunitari, per compartir. Per això, des del primer moment, l’alumnat participa de les formacions col·lectives, com les orquestres, big bands, combos i cors, entre d'altres.

A L’Intèrpret treballem amb el cap i ensenyem de cor.

Instruments

A L’Intèrpret es poden estudiar 17 instruments, tant de música clàssica com moderna. Tots ells encaixen en diferents formacions, agrupacions i estils musicals.
L’escola disposa d’un pla d’assessorament en l’elecció de l’instrument per tal que s’esculli tenint en compte diversos criteris i essent conscients de les possibilitats de cadascú. 

Les classes d’instrument a L’Intèrpret són sempre individuals.
Segons l’edat de l’alumnat, les classes poden ser de 30, 45 o 60 minuts setmanals.
 
 
 • EL BAIX ELÈCTRIC

  El baix elèctric és un instrument de corda pinçada que disposa de quatre cordes.
  L’instrument consta d’una caixa de ressonància i un mànec que permet escurçar les cordes amb la pressió del dit, produint així les diferents notes. Les cordes s’estenen entre el pontet i el claviller que permet afinar-les.
  Per les seves característiques sonores i el seu important rol com a base harmònica dins les agrupacions es pot considerar el cosí-germà dels contrabaix. El baix elèctric és de vital importància en agrupacions de jazz, rock o heavy.
   
  El professor de baix elèctric de l’Escola de Música L’Intèrpret és el Jaume Olivé.
 • LA BATERIA

  La bateria és, en realitat, un conjunt d’instruments què es toquen alhora com si fossin un. Així doncs, en una bateria ens trobem els plats, el bombo, la caixa, els timbals i el goliat.Cal saber fer-los sonar correctament per separat i, finalment, junts. La bateria la podrem tocar en el combo, la big band i en algunes formacions orquestrals. L’escola disposa d’una bateria “Yamaha” de dimensions petites perquè pugui ésser tocada per l’alumnat de 6 anys d’edat, a més de 3 bateries de mida normal.
   
  El professor de percussió de l’Escola de Música L’Intèrpret és l’Ignasi Corella.
 • CANT MODERN

  La veu és considerada com el primer instrument per tot músic. Necessita de la nostra cura constantment, ja que sempre la portem a sobre. Com fer funcionar de la millor manera els aparells respiratori, fonador, i ressonador? I quina millor manera per fer-ho que cursant estudis específics en l’assignatura de veu?


  L’Escola de Música L’Intèrpret dóna resposta a aquesta necessitat amb l’assignatura de veu. Vine a aprendre a cantar amb el repertori que més s’adeqüi als teus interessos, capacitats, i motivacions! 


   
  Les professores de veu de L’Escola de Música L’Intèrpret són l'Anna Valldeneu i la Tui Higgins.
 • EL CLARINET

  Com et pots imaginar aquest instrument és de la família de vent-fusta, de llengüeta simple, normalment construït amb fusta de banús i que, de la mateixa manera que les flautes travesseres, té un tub cilíndric, que en el clarinet acaba en una peça en forma de campana. La família dels clarinets està formada per un conjunt d’instruments que abasta des de les sonoritats més agudes (petit clarinet) fins als registres més greus (clarinet contrabaix).
  A L’Escola de Música L’Intèrpret pots estudiar els més utilitzats en tot tipus de formacions, com el clarinet en Si bemoll.
   
  Els professors de clarinet de L’Escola de Música L’Intèrpret són el Toni Campos i el Josep Soler.
 • EL CONTRABAIX

  El contrabaix és un instrument de la família de corda fregada. Un instrument fet de fusta d’auró, d’avet i banús, que després de ser tallada i donada la forma, s’encola i s’envernissa per donar-li el seu color càlid. Les 4 cordes del contrabaix es freguen amb l’arquet, una vara de fusta amb una llarga metxa de crineres de cavall.
  El so que produeix el contrabaix és el més greu de tota la família. És també l’instrument més gros de la família (tot i això, n’hi ha de diferents mesures), i el tocarem de peu o asseguts en un tamboret.
  El contrabaix és un instrument molt “buscat” per la quantitat d’agrupacions que pot formar. El podem escoltar i veure en agrupacions de molts tipus com la cobla, l’orquestra, combos de música moderna, agrupacions de música de cambra…
   
  El professor de contrabaix de l’Escola de Música L’Intèrpret és el Jaume Olivé.
 • FLAUTA TRAVESSERA

  Tot i que actualment s’acostuma construir amb diversos materials (or, plata), degut als seus orígens (construïda sempre amb fusta) i al seu timbre, es considera la flauta travessera com un instrument de la família de vent-fusta. L’embocadura de la flauta travessera consisteix en un forat que actua de bisell tallant l’aire produït pel músic. Aquest aire fa que vibri la columna d’aire i es produeixi el so. Aquest instrument el podrem escoltar i veure de la mateixa manera en formacions clàssiques, modernes o tradicionals.
   
  Els professors de flauta travessera de l’Escola de Música L’Intèrpret són el Simón Fernández i l’Albert Morreres.
 • LA GUITARRA

  La guitarra és un instrument de corda polsada que disposa de sis cordes.
  L’instrument consta d’una caixa de ressonància i un mànec dividit en 19 trasts que permeten escurçar les cordes amb la pressió del dit, produint així les diferents notes. 
Les cordes s’estenen entre el pontet i el claviller, que permet afinar-les.

 És un instrument de grans possibilitats expressives i tècniques que permet diferents sonoritats i maneres de ser tocat: puntejat (nota a nota) i fregat (tocant acords).
  La guitarra ha sabut adaptar-se a les diferents necessitats de variats estils musicals. Així, a L’Intèrpret es pot estudiar guitarra clàssica, jazz o elèctrica, per tal de tocar en formacions de música de cambra, grups de rock, jazz, etc.
  
L’Escola sempre ha apostat per integrar l’ensenyament de la guitarra clàssica i moderna com un de sol, aprofitant els continguts que tradicionalment s’ha assignat a una i altra assignatures, per tal que els nostres alumnes tinguin una visió global de l’instrument, sobretot al nivell elemental.
   
  
Esl professorars de guitarra de L’Escola de Música L’Intèrpret són l’Alfons Enjuanes, el Jonathan Galeano, l’Enric Navarra i l'Ana Cambra.
 • PERCUSSIÓ

  Els instruments de percussió es poden fer sonar percudint, sacsejant, fregant o entrexocant. Es poden percudir amb les mans, amb baquetes, maces, escombretes, martells… Poden ser de membranes, de cordes, de plaques, de làmines…i pel que fa al seu material: ferro, fusta, pell, ceràmica, pedra, vidre…I a més, també n’hi ha ha de diferents mides i formes. Cada aspecte influeix en el timbre de l’instrument.
  Normalment els agruparem segons el seu so determinat (timbales, xilòfon, vibràfon) o bé indeterminat (tambors, caixa, castanyoles).
  La quantitat d’instruments que engloba obre un gran ventall de possibilitats i sortides per qui estudia aquest instrument, tant pel que fa a l’àmbit clàssic com al modern.
   
  Els professors de percussió de l’Escola de Música L’Intèrpret són l’Ignasi Corella i el Dani Ishanda.
 • EL PIANO

  Aquest instrument és de la família de corda percudida. No ho sembla, veritat? Dins la seva caixa té cordes, martellets...
  Aquest instrument es toca assegut i pot produir sons molt aguts i molt greus al mateix temps. Fins i tot, pot tocar-se a quatre mans, és a dir, dos persones poden tocar el mateix piano alhora.
  El podem veure i escoltar com a solista, en orquestres, en formacions de música de cambra, en combos de música moderna; o per acompanyar tot tipus d’instruments.
  L’Escola sempre ha apostat per integrar l’ensenyament del piano clàssic i modern com un de sol, aprofitant els continguts que tradicionalment s’ha assignat a una i altra assignatures, per tal que els nostres alumnes tinguin una visió global de l’instrument.
   
  El professorat de piano de L’Escola de Música L’Intèrpret són el Pancho Marrodan, la Maite Piñol, el José Luis Ríos, la Vivian Sànchez i l’Oksana Shymanska.
 • EL VIOLÍ

  El violí és un instrument de la família de corda fregada.
  Un instrument fet de fusta d’auró, d’avet i banús, que després de ser tallada i donada la forma, s’encola i s’envernissa per donar-li el seu color càlid. Les 4 cordes del violí es freguen amb l’arquet, una vara de fusta amb una llarga metxa de crineres de cavall.
  És el més petit de la família i, per tant, el que és capaç de produir els sons més aguts. És l’instrument més nombrós a l’orquestra. A més, el podrem escoltar sol o en d’altres agrupacions com en els combos de música moderna, agrupacions de música de cambra, etc.
   
  Els/les professors/es de violí de l’Escola de Música L’Intèrpret són la Maria Berengué, el David Gómez, l’Alfons Pérez i l’Ivan Pérez.

 • LA VIOLA

  La viola és un instrument de la família de corda fregada.
  Un instrument fet de fusta d’auró, d’avet i banús, que després de ser tallada i donada la forma, s’encola i es vernissa per donar-li el seu color càlid. Les 4 cordes de la viola es freguen amb l’arquet, una vara de fusta amb una llarga metxa de crineres de cavall.
  És la germana gran de la seva família i, per tant, és capaç de produïr sons més greus que el violí. Encara hi ha poca gent que estudii viola, per això, aquest és un dels instruments més buscats. A més, el podrem escoltar sol i/o en d’altres agrupacions com en els combos de música moderna, agrupacions de música de cambra…
   
  Els/les professors/es de viola de l’Escola de Música L’Intèrpret són la Maria Berengué, l'Ivan Pérez i el David Gómez.
 • EL VIOLONCEL

  El violoncel és un instrument de la família de corda fregada.
  Un instrument fet de fusta d’auró, d’avet i banús, que després de ser tallada i donada la forma, s’encola i s’envernissa per donar-li el seu color càlid. Les 4 cordes del violoncel es freguen amb l’arquet, una vara de fusta amb una llarga metxa de crineres de cavall. El so que produeix aquest instrument és el que més s’assembla a la veu humana, i és molt còmode de tocar ja que sempre es fa assegut. A més, el podrem escoltar sol o en d’altres agrupacions com en els combos de música moderna, agrupacions de música de cambra…
 • EL SAXÒFON

  El saxòfon és un instrument de vent que, tot i estar construït en metall, normalment bronze o llautó, pertany a la família d’instruments de vent-fusta. Això es deu bàsicament al fet que disposa, com el clarinet, d’una llengüeta simple. Una llengüeta, però, més ampla i sòlida que requereix una capacitat respiratòria més gran que la del clarinet. El seu cos és de perforació cònica.
  A L’Escola de Música L’Intèrpret es pot estudiar els saxòfons més emprats, tenor, contralt, i soprano.
  Tot i poder veure’l i escoltar-lo, tant en formacions clàssiques com modernes, és en el jazz i posteriorment en el rock i el pop que el saxòfon adquireix un paper més important.
   
  El professor de saxòfon de l’Escola de Música L’Intèrpret és el José María Castro.
 • EL TROMBÓ DE VARES

  El trombó de vares és un instrument de vent-metall, consistent en un cos bàsicament cilíndric, tret del pavelló que té forma de campana, i que incorpora una peça, la vara, que permet allargar la longitud del tub. De la mateixa manera que amb la trompeta, els llavis del músic fan la funció de llengüeta.
  El trombó té un timbre ple i vibrant, amb una sonoritat gruixuda tant quan es toca fort com fluix.
  El jazz ha recollit els recursos expressius del trombó, mentre que a les formacions clàssiques la seva utilització ha quedat pràcticament reduïda als trombons tenors.
   
  El professor de trombó de L’Escola de Música L’Intèrpret és l’Òscar Canosa.
 • LA TROMPETA
   
  La trompeta és un instrument de la família de vent-metall, constituït per una embocadura acoblada a un tub corbat que acaba en un pavelló.
  En els instruments de vent metall, com ara la trompeta, els llavis del músic fan la funció de llengüeta. El tub de la trompeta pot estar fet de diferents aliatges, com per exemple el coure. El seu particular timbre i la seva potència sonora són les seves principals característiques.
  Hi ha diferents tipus de trompetes. Les més emprades són la trompeta en Si bemoll, i la més comuna, la trompeta en Do.
  Aquest és un instrument molt important en algunes agrupacions de cambra de la mateixa família, en orquestres simfòniques, grups de jazz, big bands.
   
  El professor de trompeta de l’Escola de Música L’Intèrpret és el Sergi Llena.
 • Baix elèctric
 • Bateria
 • Cant modern
 • Clarinet
 • Contrabaix
 • Flauta
 • Guitarra
 • Percussió
 • Piano
 • Violí
 • Viola
 • Violoncel
 • Saxòfon
 • Trombó de vares
 • Trompeta

Programes

Els programes d’aprenentatge de L’Intèrpret són itineraris que cada alumne pot triar per a la seua formació musical. Es poden iniciar des de ben petits o bé amb incorporació en qualsevol moment.

A L’Intèrpret oferim, a més, la possibilitat de seguir itineraris de música moderna, dels del Nivell Elemental, fins al Conservatori.
 
Aprenentatge musical (nivell elemental i mitjà)

Iniciació musical

 

iniciacio musical 2baixaCreiem que la música cal aprendre-la des de ben aviat, i és per això que iniciem l’ensenyament musical amb nens i nenes de tres, quatre i cinc anys.
 
En aquest programa els infants aprenen música de manera intuïtiva mitjançant el joc musical, l’audició, la dansa i la cançó popular.
 
Així doncs, treballem les quatre qualitats del so (l’afinació, la intensitat, la durada i el timbre). Aprenen a controlar i afinar la veu, a escoltar en silenci, a reconèixer el instruments de l’orquestra, així com a llegir i reproduir ritmes.
 
Amb tot això teixim una sòlida base sobre la què creixerà el futur llenguatge musical, assignatura que faran a partir dels sis anys.
 
Les professores d’Iniciació Musical són

Yolanda López

Professora de "Baby Intèrpret"

Professora de Petits Músics.

Professora d'iniciació musical.

Professora de llenguatge musical.

Professora de piano.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Vivian Sánchez

Cap de departament de piano.

Cap de departament de llenguatge musical.

Professora de piano.

Professora de llenguatge musical.

Professora d'iniciació musical.

Professora de Petits Músics.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Laura Jiménez

Professora d'iniciació musical.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Blanca Canal

Professora d'iniciació musical.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 
 
Adreçat a alumnes de P3, P4 i P5.
 
HORARIS:
P3, P4 i P5: Dilluns i dimecres o dimarts i dijous (de 18:00 a 19:00 h).
P4 i P5: dijous de 17:00 a 18:00 h.

Escola de música autoritzada i centre autoritzat de grau professional pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat .